Team

"Coming together is a beginning, staying together is progress, and working together is success." – Henry Ford

Sinds ons eerste gezamenlijke interieurproject in 2012, wisten wij: 'Een succesvol team klopt met één hart'.

Naast onze passie voor design delen wij ook een passie voor reizen en het ontdekken van mooie plekken waaronder Europa, Australië, Amerika en Indonesie. Allemaal plekken op de wereld waar wij de kans kregen om kennis te maken met andere culturen, om de meest verbluffende uitzichten te zien, en de mooiste materialen en patronen te ontdekken.

Daarnaast hebben we ook eigen interesses verdeeld over mode, trends & merken en alles wat daar rond circuleert, fotografie en cinematografie. Al deze interesses vormen samen een cocktail. (Interieur-)design zien wij als het ultieme gereedschap waarmee wij dit allemaal kunnen laten samenkomen.

————————————————-

TAIKA NUISMER (’88)

Ik ben in 2014 afgestudeerd als interieurarchitecte, aan de Kunstacademie Minerva in Groningen. Tijdens mijn studie en de opvolgende jaren na het behalen van mijn diploma heb ik bij een groot (interieur)architectenbureau in Amsterdam gewerkt. Daar is gebleken dat ik samen met Marieke een sterk designteam vorm en dat voor mij het gebruikscomfort bij een goed ontwerp altijd de eerste prioriteit heeft. Ruimtes creëren die werken voor de gebruiker.

Een geslaagd ontwerp gaat niet om dat perfecte magazine waardige plaatje of om de juiste trend volgen. Als je een stijl hebt weten te creëren waar men zich thuis voelt in het ontwerp en er goed kan functioneren, als je passies ziet terugkomen, als men er kan ontdekken, relaxen en bovenal genieten is het eindontwerp geslaagd wat mij betreft.

Mijn passie ligt in het creëren en laten verrassen d.m.v. bij grote gebaren, van het ontwerp tot en met de realisatie. Maar ook in het ontdekken van nieuwe patronen & structuren, een tof behang of bijzonder materiaal. Het liefst zoveel en zo bijzonder mogelijk. In mijn werk kan ik alles kwijt wat mij inspireert aan de interieurwereld. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe creatieve imput en toegewijd aan het continue blijven leren en ontplooien.

CV

2006 – 2009               Opleiding Manager Wonen – interieurstyliste, Groningen
2009 – 2014               Opleiding Interieurarchitectuur, Academie Minerva, HBO – HanzeHogeschool Groningen
2012, 2014 – 2019     Interieurarchitect & projectmanagement bij Heyligers design + projects
2018 – heden             78ways

————————————————-

Marieke Hoogstad (’77)

In 2004 studeerde ik af als interieurarchitect aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarna startte ik aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, waar ik al na een jaar weer stopte toen ik tot het besef kwam dat architectuur, waarbij de nadruk ligt op het interieur, mijn grootste passie is. Na 14 jaar werkervaring te hebben opgedaan bij twee vooraanstaande (interieur-)architectenbureaus stond ik te springen om een eigen bureau te starten. Samen met Taika, uiteraard, want dat we een sterk team vormen hadden we tijdens ons werkverleden als collega’s bij hetzelfde bureau al bewezen.

Ik streef ernaar ruimtes te ontwerpen die logisch aanvoelen en toch zijn gebruikers kunnen verrassen. Ik krijg er een kick van als het lukt om ‘mooi, slim en functioneel’ in mijn ontwerpen te mixen en balanceren. Mijn introverte persoonlijkheid en daarmee gepaard gaande doordachte, kalme aanpak staat mij toe om nieuwe en unieke oplossingen te vinden voor interieurontwerpen, die behagen, verrassen en blijvend zijn. Ik meet constant behoeften en wensen en ontwikkel hiermee ruimten die passen als een jas. Als ik niet bezig ben met ontwerpen, lees en reis ik graag, en bezoek ik film, theater en concerten.

CV

1999 – 2004                Opleiding Interieurarchitectuur, HKU, Utrecht
2003 – 2004                Interieurarchitect, Peter Sas architecten
2005 – 2006                Academie van Bouwkunst
2005 – 2007                Ontwerper en technisch tekenaar, Blue Architects
2007 – 2018                Interieurarchitect & projectmanagement, Heyligers design + projects
2018 – heden              78ways