Woonhuis Schoonhoven

In het charmante Schoonhoven hebben wij met trots een ontwerp gerealiseerd voor een karakteristieke woning uit 1930. De uitdaging van dit project lag in het vergroten van de woning, waarbij in de oorspronkelijke situatie het voorhuis werd verbonden met de oude zilversmidswerkplaats via een smalle keuken. De werkplaats, die een multifunctionele rol vervult als badkamer, toilet, wasruimte, werkruimte en opslag, behield zijn oorspronkelijke functies en erfgoed.

In deze oorspronkelijke situatie werd de voordeur verbonden met de keuken via een gang van 9,5 meter lengte. Ons ontwerp transformeerde de woning aanzienlijk door het tussenstuk met de bestaande keuken te verwijderen en over de volledige breedte van de achtergevel uit te bouwen en opnieuw op te bouwen, wat resulteerde in een winst van zo’n 15m² aan woonoppervlakte. Daarnaast verplaatsten we de trap richting de eerste verdieping van het midden van het huis naar de lange gang langs de zijgevel, waardoor niet alleen de indeling optimaliseerde maar ook bruikbare en leefbare vierkante meters werden gewonnen.

De voormalige achterkamer van het voorhuis transformeerde door deze ingreep tot een centrale ruimte, waar het keukenoppervlak meer dan verdubbelde. Hier werd een op maat gemaakte keuken met een keukeneiland gerealiseerd, vervaardigd door Cavallo Keukens. Naast de keuken is er voldoende ruimte voor een eettafel, waardoor deze ruimte een bruisend middelpunt van het huis wordt. Het nieuwe centrale deel van de woning doet dienst als een veelzijdige werkplek, trapopgang en leeshoek, waar functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan.

Dit prachtige project is in mei 2022 succesvol opgeleverd, en we zijn verheugd en trots dat we hebben kunnen bijdragen aan de transformatie van -en aan het verrijken van- de leefruimte van deze historische woning in Schoonhoven tot een eigentijdse en goed doordachte leefomgeving.

Project info

Locatie

Schoonhoven

Type Project

Ontwerp uitbouw, renovatie, interieur

Oppervlakte

50m2

Oplevering

mei 2022