Woonhuis Schoonhoven

Voor deze woning uit 1930 in Schoonhoven hebben wij een ontwerp gemaakt om de woning te vergroten. Het woonhuis (voorhuis) is door middel van een smalle keuken verbonden met de oude zilversmidswerkplaats. Deze is in gebruik als badkamer, toilet, wasruimte, werkruimte en opslag en moest behouden blijven. De voordeur wordt in de bestaande situatie door middel van een gang van 9,5m lengte verbonden met de keuken.

Door het tussenstuk met de huidige keuken te verwijderen en over de volledige breedte van de achtergevel terug te bouwen wordt er zo’n 15m2 in woonoppervlakte gewonnen. De trap naar de 1e verdieping te verplaatsen van midden in het huis naar die lange gang langs de zijgevel, boeken we ook nog eens winst in bruikbare en leefbare vierkante meters.

De voormalige achterkamer van het voorhuis wordt door deze ingreep een centrale ruimte en het keukenoppervlak wordt meer dan verdubbeld. Hier zal een keuken met keukeneiland worden gerealiseerd, op maat gemaakt door Cavallo keukens. Tevens is er voldoende ruimte om hier de eettafel te plaatsen. Het nieuwe centrale deel van het huis zal functioneren als werkplek/trapopgang/leeshoek.

De bouw is in volle gang. Oplevering verwacht in mei 2022.

Project info

Locatie

Schoonhoven

Type Project

Ontwerp uitbouw, renovatie, interieur

Oppervlakte

50m2

Oplevering

mei 2022