Masterplan woonark Utrecht

Voor deze woonark, gelegen aan het Merwedeplantsoen te Utrecht, hebben wij een masterplan gemaakt. De ark is voor de eerste bewoners destijds op maat ontworpen en in de afgelopen 20 jaar is er niet veel aan het interieur aangepast. De huidige bewoners hebben de wens uitgesproken de ark te moderniseren en meer passend te maken voor een gezin met 2 kinderen.

Wat begon als de wens voor een update van de keuken, eventueel badkamer, en een algemene uitspraak over de basisafwerking van de ark, is inmiddels uitgegroeid tot een totaalplan. Op de begane grond komt een nieuwe keuken waar wij de materialisering en indeling voor hebben gekozen. De entree, het toilet en de wanden krijgen een upgrade en de ramen worden voorzien van nieuwe raambekleding.

Voor het souterrain is een nieuwe indeling bedacht en voor alle ruimtes zijn ontwerpen incl materialisatie gekozen. De dubbelzijdige ruimteslurpende trap wordt vervangen voor een stijlvol kleiner ontwerp. Door de wand boven naast de entree dicht te zetten ontstaat er  ‘feature wall’ van 4,5 meter hoog die een prominent aanzien krijgt in de ark. Ze wand zal de boven en beneden verdieping esthetisch verbinden. Er is een ‘plein’ ontworpen in het souterrain met een verhoogd podium. Deze ruimte biedt een knusse plek voor o.a. filmavonden met de familie.

De indeling van de overige ruimtes is ook veranderd. Door de gangzone te verkleinen worden de twee kleinste slaapkamers vergroot, er komt een ruimere badkamer en een apart toilet. De gang aan de andere zijde wordt in zijn geheel bij de erachter liggende ruimtes getrokken. Het plein wordt door een glazen wand gescheiden van de nieuwe werkkamer, die tevens de doorloop naar de master bedroom is. De masterbedroom wordt maatwerk met een eigen luxe en suit badkamer (in oppervlakte verdubbeld),  en een ruimte voor alle kledingkasten. Al deze ruimtes vloeien in elkaar over.

In dit ontwerp is iedereen cm benut en wordt optimaal rekening gehouden met bergruimte.
De selectieronde voor de uitvoerende partijen is gestart en de verbouwing zal deze zomer starten.

 

podium

BACK

Project info

Locatie

Utrecht

Type Project

Interieurontwerp masterplan

Oppervlakte

200 m2