Woning Amersfoort

In het sfeervolle Amersfoort hebben we met veel passie en toewijding een rietgedekte jaren 30 villa van meer dan 200 m2 nieuw leven ingeblazen. Deze woning werd aangekocht door een jong stel met twee jonge kinderen, die op zoek waren naar een karakteristieke en ruime gezinswoning. Ons ambitieuze ontwerp, gerealiseerd in 2023, omvatte een ingrijpende transformatie waarbij zowel de buiten- als de binnenzijde van de woning grondig werden aangepakt.

Een van de meest opvallende veranderingen is de uitbreiding aan de achterzijde over de volledige breedte van de villa, wat resulteerde in een indrukwekkende extra ruimte. Deze uitbouw bood de mogelijkheid om een zeer ruime, luxe en moderne keuken met een centraal eiland te integreren. De aangrenzende berging werd omgetoverd tot een praktische bijkeuken met extra functies, waardoor de leefruimte optimaal wordt benut. Langs de glazen te openen gevel aan de tuinzijde vindt een ruime eettafel zijn plek, terwijl we in het hart van de woning een kinderhoek creëerden, perfect centraal gelegen tussen de keuken, eetkamer en zitkamer.

Bij binnenkomst onderging de begane grond een herindeling om de entreehal een eigentijdse uitstraling te geven. De deur naar de zithoek werd geëlimineerd om deze ruimte optimaal in te richten, terwijl de voormalige ontvangstkamer werd omgetoverd tot een stijlvol thuiskantoor. De trap naar de kelder, die voorheen een ‘pukkel’ in de ruimte vormde, hebben we naadloos geïntegreerd in het ontwerp, waarbij maatwerkkasten de entreehal/gangzone verlengden en harmonie brachten in de ruimte.

Op de eerste verdieping hebben we de overloop vergroot en werden de relatief grote slaapkamers verkleind om ruimte te bieden aan een aanzienlijk uitgebreide badkamer. Deze is nu voorzien van een ruime inloopdouche, een apart ligbad en een royaal wasmeubel. De slaapkamers hebben hun ruimtelijkheid behouden, waarbij de master bedroom een luxe walk-in-closet kreeg.

Hoewel de verbouwing iets langer duurde dan oorspronkelijk gepland, wonen de bewoners nu met zeer veel plezier in hun gemoderniseerde villa. De combinatie van eigentijdse esthetiek, doordachte indeling en hoogwaardige afwerking heeft deze woning getransformeerd tot een comfortabel en stijlvol thuis waar we trots op zijn.

Project info

Locatie

Amersfoort

Type Project

Interieurontwerp jaren '30 woning

Oppervlakte

200m2

Oplevering

2023