Nieuwbouw woning Hoef & Haag

In het idyllische Hoef en Haag hebben we de kans gekregen om een woningproject naar nieuwe hoogten te tillen. Onze opdrachtgever, enthousiast na een tevreden referentie van ons, had zijn handtekening gezet onder de meeste uitgebreide versie van zijn nieuwe woning. Met een uitbouw van 2,4 meter aan beide zijden van de woonkamer en keuken ontstond een royale begane grond van wel 100m2. De woonwens was duidelijk: een fijne, rustige en warme familiewoning met veel opbergruimte, een ruime leefkeuken en zitkamer, waar modern en gezellig hand in hand gaan.
Bij de initiƫle bouw was er nog ruimte voor aanpassingen, dus begonnen we met diverse layoutstudies tot de ideale indeling te komen. Denkend in maatwerkoplossingen betrokken we zelfs de hal bij de indeling, waar normaal gesproken weinig ruimte is voor een royale garderobe. Door de entreedeur naar voren te verplaatsen, ontstond aan beide zijden van de hal ruimte voor een garderobe. Een glazen deur werd onderdeel van een kastenwand die bijna de gehele kern omvat.
Binnenkomend in de ruime leefkeuken valt meteen het ruime eiland op, perfect uitgerust met plek voor allerlei moderne gemakken, van stoomoven tot dubbele koelkast. Vanaf het eiland heb je zicht op de royale tuin. Aan de rechterzijde vloeit de keuken naadloos over in een gezellig zitgedeelte met Cinewall en haard. Aan de andere zijde van het eiland bevindt zich een doorkijkhaard en een dubbele stalen/glazen deur die leidt tot een ruime eetkamer.

Hier vind je ook een maatwerkkast met een leesplek en een knus ontspanningszitje bij de haard.
Voor de indeling en het nauw aansluitende elektraplan, lichtplan en schakelplan hebben we zorgvuldig gewerkt, zodat zoveel mogelijk binnen het initiƫle bouwproces kon worden meegenomen. Dit zorgde voor kostenbesparing en minder zorgen achteraf.

Het interieurplan kenmerkt zich door een rustige basis met rijke materialen zoals steen, marmer, hout en prachtig behang. Rust betekent hier niet neutraal en beige. De kastenwanden rondom de kern worden donker met een subtiele textuur, terwijl het eiland een prachtig dekton blad krijgt en de kasten een warme houttint. De geplaatste glazen scheidingswand voegt een vleugje pit toe, waardoor ruimtes visueel verbonden zijn maar toch hun knusheid behouden. In het interieur spelen groentinten een prominente rol, zorgvuldig gekozen voor elke ruimte. Het resultaat is een harmonieuze, moderne en uitnodigende leefomgeving die perfect aansluit op de wensen van onze tevreden opdrachtgever in Hoef en Haag.

Project info

Locatie

Hoef & Haag

Type Project

Interieurontwerp nieuwbouw woning

Oppervlakte

160m2

Oplevering

2023