Nieuwbouw woning, Ede

In het groene Ede hebben we met veel enthousiasme een interieurproject gerealiseerd voor een moderne nieuwbouw woning. De opdrachtgevers hadden de wens om de woning met 2,4 meter uit te bouwen, wat het startpunt vormde voor een uitgebreid ontwerpproces. Onze betrokkenheid bij dit project omvatte diverse facetten om de woning zowel functioneel als esthetisch te optimaliseren.

Onze werkzaamheden begonnen met het aanbieden van twee 2D indelingsplattegronden, waaruit na zorgvuldige beoordeling één definitieve plattegrond werd geselecteerd. Hierbij stonden de functionaliteit en de wensen van de opdrachtgevers centraal. Een lichtplan, inclusief schakelplan, werd ontwikkeld voor zowel de begane grond als de eerste verdieping om een uitgebalanceerde en sfeervolle verlichting te waarborgen. Daarnaast creëerden we een gedetailleerd elektraplan voor beide verdiepingen. Dit alles kon nog geïmplementeerd worden in de initiële bouw.

Het interieurconcept werd vormgegeven aan de hand van een nieuw moodboard, waarbij kleuren en materialen zorgvuldig werden gekozen om een harmonieus geheel te creëren. Specifieke aandacht werd besteed aan de woonkamer, keuken, toilet en badkamer om een consistente stijl door het hele huis te realiseren. Voor de keuken, werkkamer en woonkamer werden voorstellen voor het meubilair gedaan, waardoor de ruimtes niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk werden.

Het ontwerp omvatte aan de achterzijde van de woning een berging en werkkamer/eetkamer, centraal gelegen positioneerden we de keuken, terwijl aan de voorzijde een ruime zithoek werd gerealiseerd. De opdrachtgevers, die zonder kinderen maar met een hond leven, wilden een speciale plek voor hun belangrijke gezinslid. Om aan deze behoefte te voldoen, hebben we op de begane grond een extra achterentree gerealiseerd, waar onder andere de hond kan worden gewassen en gedroogd.

Op de eerste verdieping verplaatsten we een aantal wanden om een ruimere badkamer te ontwerpen, voorzien van een royaal inloopdouche, een bad en een groot dubbel wasmeubel. Daarnaast creëerden we een sportruimte en een slaapkamer met een aanzienlijke walk-in-closet. Deze aanpassingen zorgden voor een optimale benutting van de beschikbare ruimte en een vloeiende overgang tussen functionaliteit en luxe.

Dit project, dat in 2022 is gerealiseerd, illustreert ons vermogen om woningen op een doordachte en eigentijdse manier te transformeren.

Project info

Locatie

Ede

Type Project

Nieuwbouw woning, interieurontwerp

Oppervlakte

165m2

Oplevering

2023