Kantoor Zoetermeer

Voor dit kantoorproject werden wij ingeschakeld door Velo Vastgoed, eigenaar van het oude Nutricia gebouw in Zoetermeer. Dit project kwam tot stand vanwege de dringende behoefte van Velo Vastgoed om het verouderde interieur van hun kantoor te vernieuwen. Na diverse ideeën te hebben overwogen, werd ons team gevraagd om specifiek de werkvloeren van het gebouw een aanzienlijke upgrade te geven. Een bijzondere uitdaging was dat de twee verdiepingen waarop de vernieuwing zich zou concentreren al geruime tijd verhuurd waren aan een extern bedrijf. In nauwe samenwerking met zowel Velo Vastgoed als deze huurder betrokken we alle stakeholders bij het vernieuwingsproces.

Onze eerste focus lag op de bouwkundige upgrade van de werkvloeren. Door extra doorbraken te ontwerpen, creëeren we meer natuurlijk daglicht in het diepe kantoor, waardoor de algehele werkomgeving aangenamer en energieker wordt. De archiefruimtes, nog steeds tot de nok toe gevuld met fysieke dossiers, ondergaan een digitale transformatie, waardoor ruimte vrijkomt voor nieuwe functies die beter pasten bij de moderne kantoorbehoeften.

Wijzigingen in de lay-out omvatten het (deels) verwijderen en verplaatsen van wanden, en daarop aansluitend het voorstellen van nieuwe plafond- en wandafwerkingen, en het ontwerpen van een nieuw lichtplan om de efficiëntie en esthetiek te verbeteren. Na de aanpak van de werkvloeren richtten we ons op de ‘algemene ruimtes’. Een ruime lunchruimte ontbrak nog en daarom hebben we een ruimte hiervoor gecreëerd die niet alleen functioneel is om eten te nuttigen, maar ook als sociale ontmoetingsplek fungeert. Twee kleine printerruimtes zijn strategisch geplaatst voor gemakkelijke toegang, terwijl belcellen en diverse ruimtes voor informeel overleg zijn geïntegreerd om flexibiliteit en samenwerking te bevorderen.

In het eerste kwartaal van 2024 zal de uitvoering gaan plaatsvinden.

Project info

Client

Velo Vastgoed

Locatie

Zoetermeer

Type Project

Kantoor, interieurontwerp

Oppervlakte

1300m2

Oplevering

2024