Jeugdcentrum te Amsterdam

We werken aan een (interieur-)ontwerp voor een Jeugdcentrum te Amsterdam, in opdracht van de Gemeente Amsterdam, i.s.m. Cube Architecten.
Een voormalig buurthuis dat getransformeerd wordt in een bruisend centrum voor jongeren tussen ongeveer 8 en 25 jaar, belooft een dynamische en veelzijdige plek te worden. Het bestaande pand wordt grondig gemoderniseerd en aangepast om een breed scala aan activiteiten en behoeften van de jeugd te accommoderen.

Een essentieel aspect van dit project is de nauwe betrokkenheid van de jeugd bij het ontwerpproces. Door middel van creatieve sessies en inspraakmomenten hebben jongeren van verschillende leeftijden de kans gehad om hun wensen en ideeën te delen. Deze waardevolle input vormt de basis voor het ontwerp, waardoor het jeugdcentrum niet alleen functioneel is, maar ook aansluit bij de specifieke behoeften en smaak van de beoogde doelgroep.

Het herontwerp omvat verschillende ingrijpende veranderingen, waaronder de verplaatsing van de trap om de centrale gang een betere functie te geven. De plattegronden van beide verdiepingen worden herzien om ruimte te bieden aan de diverse activiteiten die het centrum zal huisvesten. De gevel krijgt een nieuwe kleur, met meer ramen, daklichten en een entree-luifel, waardoor het gebouw niet alleen visueel aantrekkelijker wordt, maar ook meer natuurlijk licht binnenlaat en een betere connectie met de buitenomgeving creëert.

Op het gebied van faciliteiten wordt er ingezet op een grondige vernieuwing van de toiletten, douches en keuken. De gezamenlijke keuken wordt niet alleen vervangen, maar ook uitgebreid, waardoor de ruimte multifunctioneel wordt en kookactiviteiten met de jeugd worden gestimuleerd. De begane grond ondergaat een deels open structuur om een grote, uitnodigende centrale huiskamer te realiseren, waar jongeren samenkomen, ontspannen en zich kunnen inzetten bij diverse activiteiten.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, en het herontwerp omvat een significante duurzaamheidsslag.

De start van de werkzaamheden wordt verwacht medio 2024, met een oplevering na enkele maanden. Na voltooiing kunnen jongeren volop genieten van hun vernieuwde jeugdcentrum, dat niet alleen voldoet aan functionele eisen, maar ook een inspirerende en levendige gemeenschapsruimte biedt.

Gangzone jeugdcentrum

Bestaande gangzone jeugdcentrum

Gangzone met nieuwe trap, jeugdcentrum

Algemene ruimte jeugdcentrum-2

Algemene ruimte jeugdcentrum

Zitje gangzone jeugdcentrum

Algemene ruimte jeugdcentrum-3

Algemene ruimte jeugdcentrum-4

Bestaand-sloop bg jeugdcentrum

Nieuw bg jeugdcentrum

Bestaand-sloop verdieping jeugdcentrum

Nieuw verdieping jeugdcentrum

Project info

Locatie

Amsterdam

Type Project

Jeugdcentrum

Oppervlakte

975m2

Oplevering

3e/4e kwartaal 2024