#3 | ‘Lights On’ Advies

Een goed lichtplan bestaat uit een gebalanceerde combinatie van ‘basis- en sfeerverlichting’, ‘functionele verlichting’, en ‘accentverlichting’.

Wij bekijken jouw ruimte met ons architectenoog. We houden rekening met de afmetingen en plaatsing van ramen (bijv op het zuiden of westen) om inval van daglicht te kunnen inschatten. Daarna bekijken we jouw indeling en de wijze waarop jouw ruimte wordt gebruikt. We stellen onszelf een aantal vragen om te bepalen waar we welk soort verlichting nodig achten.

Soorten verlichting

Basis verlichting is algemene verlichting in een ruimte die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van licht, waarbij je goed kunt zien waar je beweegt en wat je doet. Zie het als de algemene verlichting die je aandoet als je een ruimte binnenkomt. Deze basisverlichting wordt vaak aangevuld met sfeerverlichting. Denk bij sfeerverlichting aan wandlampen, vloerlampen en tafellampen. Deze lampen worden meestal aangezet om een behaaglijke en gezellige sfeer in huis te creëren.
Door functionele verlichting toe te passen, ontstaat de juiste hoeveelheid licht die nodig is in een bepaalde situatie. Een goed voorbeeld is een bureaulamp of leeslamp.
Bij accentverlichting kun je denken aan (richtbare) spotverlichting die een object of schilderij uitlicht. Hierdoor kun je op een decoratieve manier gericht aandacht geven aan objecten in huis waar je waarde aan hecht.

Wat krijg jij concreet van ons?
  • Een gemaatvoerde plattegrond op schaal met daarop alle verlichting aangegeven
  • Wij maken hierbij per functie en ruimte onderscheid in type verlichting (basis-, functioneel-, sfeer-, etc)
  • Armaturenvoorstel, incl stoplijst
  • Optioneel: schakelplan, denk hierbij o.a. aan de plaatsing en het gebruik van dimmers, hotelschakeling e.d (+ €100,-)
Hoe gaat het in zijn werk?

Laat ons via de mail weten dat je interesse hebt in een ‘Lights on’ Advies. Ons mailen over pakket #3 kan via de knop onderaan deze pagina. Geef hierbij aan of het om ‘1 verdieping van gemiddeld formaat’ gaat of om meerdere verdiepingen. Je kunt in deze mail natuurlijk ook eventuele vragen stellen, maar bellen kan uiteraard ook!

Na ontvangst van jouw aanvraag, en als alles duidelijk is omtrent de opdracht krijg je van ons een factuur per mail. Zodra deze is voldaan zullen om wij jou, om te kunnen starten, om de volgende informatie vragen:

  • Foto’s (en evt video) van de betreffende verdieping(en)
  • Een plattegrond (digitaal: als ‘dwg bestand’ of bijv een Funda-pdf)
  • Omschrijving van probleem/vraagstelling m.b.t. de aan te pakken ruimte, zodat wij goed voorbereid kunnen starten.

Wij streven ernaar om jouw lichtplan op maat binnen maximaal 3 weken op te sturen.

Goed om te weten:

Genoemde tarieven gelden voor een ontwerp voor 1 verdieping, van een gemiddelde Nederlandse afmeting. Bij een aanvraag voor grotere verdieping of meerdere verdiepingen, zal een offerte op maat worden aangeboden. Bij aanvraag van een ‘pakket plus’ (standaard pakket met aanvullende wensen) zal ook een offerte op maat gemaakt worden.

Heb je nog vragen of ben je er al uit dat je een ‘Lights On’ Advies van ons wilt?