78services2019-06-10T13:41:43+00:00
78services
78services

Zakelijke markt

Of het nu gaat om een werkomgeving, het onderwijs, zorg, retail of de horeca, wij kunnen u van dienst zijn.

Ontwerpfase

Concept ontwerp [CO]:
Bij elke opdracht beginnen we met het ontwikkelen van een doel en werken we naar een lange termijn visie. Hiervoor kruipen we in de huid van de opdrachtgever.

Onze missie is het vertalen van de identiteit van een organisatie naar een karakteristiek interieurconcept.

Voorlopig ontwerp [VO]:
Het voorlopig ontwerp komt voort uit de vertaling van het programma van eisen naar een eerste ruimtelijk en esthetisch ontwerpplan. Door middel van referentiebeelden, materiaal & (maatwerk-)meubilair voorstellen en 3D impressies worden de ontwerp- tekeningen zoals de plattegronden (layout, elektra, verlichting, vloer- en plafondplan) verhelderd. Hier kan de opdrachtgever op reageren met opmerkingen en aanvullende wensen en er is nog alle gelegenheid om aanpassingen door te voeren. Ook bevat het een voorlopige raming.

Definitief ontwerp [DO]:
Alle op- en aanmerkingen vanuit het VO worden in het DO verwerkt en de layouts worden definitief gemaakt. De ruimtelijke relaties, hoofdmaatvoering en de toe te passen materialen & kleuren worden in het DO vastgelegd. Ook bevat dit plan 3D beelden, de definitieve keuze van het meubilair, ontwerp van het maatwerk meubilair, keuze van verlichting en een definitieve raming.

Werkvoorbereidingsfase

Technisch ontwerp [TO]:
In deze fase wordt het DO uitgewerkt tot een aanbestedingspakket. Het technisch ontwerp is een verdere detaillering van het ontwerp.

Deze wordt uitgewerkt in de vorm van de benodigde werktekeningen, alsmede alle documentatie en specificaties ten behoeve van de aanbesteding.

Aanbesteding:
Alle onderdelen van het ontwerp worden aanbesteed bij diverse leveranciers en aannemers. Na het beoordelen en vergelijken van de offertes wordt er een advies naar de opdrachtgever uitgebracht. Indien gewenst verstrekken wij uit naam van de opdrachtgever de opdrachten.

Bouwbegeleidingsfase

Uitvoering:
De uitvoering is altijd de meest bijzondere fase in het bouwproces. Alle onderdelen komen eindelijk bij elkaar en de diverse ruimtes worden ineens 'tastbaar'.

Tijdens de uitvoering bieden wij esthetische begeleiding en controleren wij alle werktekeningen die uitvoerende partijen hebben vervaardigd. Tijdens de realisatie fase vindt er uitvoeringsbegeleiding plaats. Wij zijn regelmatig op de bouw aanwezig om de voortgang te controleren en het werk in uitvoering waar nodig bij te sturen. Bouwvergaderingen worden door 78ways geleid. Tijdens deze fase bieden wij ook budgetbewaking en financiële administratie. Dit valt onder projectmanagement.

Oplevering:
Aan het einde van het bouwproces begeleiden wij de opdrachtgever bij de oplevering. Mogelijke gebreken worden in kaart gebracht en dienen nog in orde te worden gemaakt door de aannemer. Er wordt een snagginglijst opgesteld en deze dient binnen de afgesproken termijn te zijn afgehandeld. Hiermee eindigt onze rol en kan men zich vestigen in hun op maat gemaakte interieurplan.

Fotografie

Na het afronden van het project kunnen wij de fotografie verzorgen. Binnen ons netwerk zijn er een aantal fotografen waar wij al jaren mee samenwerken.
PVE advies

PVE -> Pakket Van Eisen:
Vaak blijkt, tijdens het ontwerp proces, dat een opdrachtgever zelf eigenlijk niet goed weet wat zijn verwachtingen zijn van de opdracht.
 

Gedurende het ontwerptraject komen er op allerlei vlakken vragen naar boven waar de opdrachtgever dan pas gedwongen wordt om over na te denken. Dit zorgt ervoor dat er in deze fase veel tijd (en dus geld) verloren gaat. Met onze ruime ervaring zijn wij in staat om vooraf de wensen en verwachtingen tot een gedetailleerd niveau uit te vragen en hierover te adviseren. U kunt hierbij denken aan het uitpluizen van de toekomstige manier van werken, maar ook looproutes en dynamiek in het gebouw, elektra/data wensen, tot aan garderobes aan toe. Het PVE (pakket van eisen) wordt in een vroege fase zo uitgebreid mogelijk vastgelegd waardoor er in volgende fases minder vaak ontwerpbeslissingen herzien hoeven te worden.

Projectmanagement

Bij ieder project, ongeacht de grootte en ongeacht budget, kunnen wij projectmanagement aanbieden.

Wij zijn gespecialiseerd in ontwerp- en bouwmanagement; wij begeleiden vanaf het begin van een project tot de oplevering. Planning, budget en kwaliteitscontrole liggen hieraan ten grondslag. Wij geloven dat projectmanagement meer is dan het waarnemen en rapporteren. Hierdoor zijn wij in staat gemakkelijk te schakelen en slimme oplossingen te bieden wanneer een project hierom vraagt.

Particuliere markt

U kunt bij ons terecht als u uw huis wilt uitbouwen of in zijn geheel wilt verbouwen, maar ook als u een enkele ruimte zoals bijvoorbeeld de keuken, badkamer of zolder wilt aanpakken. Ook kunnen wij voor u meubilair op maat ontwerpen en u voorzien van kleuradvies, lichtadvies of stylingadvies op maat.

Interieuradvies & styling op locatie

Is jouw huis nog net niet af? Vinden jullie het lastig om gezamenlijke stijlen te combineren? Zijn interieurtips welkom? Wij komen bij je thuis om mee te kijken.

Na een kort introductiegesprek waarbij de wensen worden besproken, lopen we de plattegrond door m.b.t. indeling. Je kunt vragen stellen en je krijgt direct tips en suggesties waarmee je dan zelf verder aan de slag kunt gaan. Vaak kunnen kleine aanpassingen al een hele verandering zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk. Verzamel vooraf zoveel mogelijk vragen, zodat we de tijd optimaal kunnen benutten. We geven advies & tips over de beste indeling, kleuren en verlichting en kunnen schetsen ter plaatse maken.

Interieurontwerp

Wij kunnen je ontzorgen door een volledig plan te maken voor jouw woning.

In een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jou thuis bespreken wij de woonwensen voor de ruimtes die veranderd gaan worden. We zullen vragen stellen omtrent stijl, sfeer, woonfuncties, planning en budget om bij een volledig pakket van eisen te komen. We werken vanaf een bestaande plattegrond. Indien nodig kunnen wij de ruimte inmeten.

Dit ontwerp bevat de volgende bouwstenen:
• Indelingsplattegrond
• onze visie als reactie op de vraag
• moodboard
• materialen- en kleurkeuzes
• verlichtingsplattegrond
• voorstel voor meubilair
• voorstel lichtarmaturen
• voorstel vloer
• elektraplan

Maatwerk

Er zijn projecten en situaties die niet passen in voorgaande mogelijkheden, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning , een woning laat bouwen of je huidige woning gaat verbouwen.

Dan is advies wellicht geschikt. Dit voorstel start met een creatief plan voor de indeling van de ruimtes. Betreft het een algehele verbouwing vanuit casco, een keukenontwerp, of maatwerk meubilair. Alles is mogelijk. Het volledige ontwerp wordt speciaal op jouw wensen afgestemd.

Ook hier kunnen wij het gehele verbouwingstraject begeleiden. Wij hebben een uitgebreid netwerk van interieurbouwers, projectmanagers, leveranciers en bouwkundigen. Wij houden zelf toezicht tijdens de gehele uitvoering.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, wij maken dan een passende offerte voor je.

This website uses cookies and third party services. Ok